Çekici olarak kabul gören bütün yüzlerde yüz iskeletini oluşturan parçalar arasında yapısal simetri ve denge mevcuttur. Yüz iskeletinin dengeli olması ise yüzü oluşturan kemikler arasında üç boyutta uyum ve doğru estetik oranların bulunmasıyla mümkündür. Bu doğrultuda çene değerlendirmesi komşuluğunda bulunan dudaklar, dişler ve burun gibi anatomik yapılara göre yapılmalıdır. Çene yapısındaki estetik problemlerin düzeltilmesi yüzü oluşturan yapılar arasındaki uyumu sağlarken ağzın, dudakların ve burnun görünümüne de olumlu katkıda bulunduğundan yüz bölgesinde estetik müdahale talebi olan bütün hastalarda çene yapısının da değerlendirilmesi ve daha iyi bir estetik sonuç için çene ile ilgili estetik problemlerin de çözülmesi önerilmektedir.
Çene şekil bozukluklarının cerrahi tedavisi implant uygulamaları veya çene ucunu oluşturan kemik yapının çeşitli yöntemlerle ilerletilmesi ya da geriletilmesi şeklinde yapılmaktadır. Çene ucuna yerleştirilen farklı yapılardaki implant’lar alt yüz bölümü ve çenenin ön-arka planda büyütülmesini başarı ile sağlarken yukarı-aşağı ve sağ-sol planlardaki büyütmeler için yetersiz kalabilmekte ve bu amaçlarla çene kemikleri üzerinde farklı cerrahi müdahaleler yapılması gerekebilmektedir.
Burun kökü, burun tabanı ve çene çizgisi dediğimiz hayali çizginin gerisinde duran çene için ameliyat olmak istemeyen hastalar için dolgu yapılarak çenenin öne çıkarılması mümkündür. Yüzün diğer bölgelerine uygulanan, dolgudan biraz daha uzun süre kalıcı ve daha hacimli dolgular kullanarak ortalama 18 ay kalıcı olan dolgularla, geride olan çenenin daha önde görünmesi sağlanabilir.