Botoks ve Dolgu Uygulamaları

Botoks ve dolgu uygulamaları günümüzde yaygınlaşan tedavi yöntemlerindendir. Botoks, Clostiridum Botulium adı verilen bakteriden oluşturulan bir maddedir. Az miktarlarda doğru yerlere verildiği zaman, özellikle gözlerin çevreye doğru açılmasını ve daha parlak bir bakışa sahip olmayı sağlar. Botoks, çatık kaşları çözmek, alın çizgilerini gidermek, göz kenarlarında beliren kaz ayaklarını gidermek için ideal bir yöntemdir. Basit bir iğne ile birkaç gün içinde daha doğru bir yüz ifadesi elde edilebilir. Dikkat edilmesi gerekenlerden biri donuk yüz ifadesine yol açmamaktır.

Botoks uygulandığı bölgedeki kas grubunun kasılmasını engelleyerek gevşetir. Bu etki sayesinde cilt altındaki kırışıklığa neden olan kaslar gevşeyerek daha pürüzsüz bir görünüm ortaya çıkar. Botoks, enjeksiyon yapıldıktan 48 saat sonra etkisini göstermeye başlar ve bir hafta sonunda etkisi tam olarak ortaya çıkar. Diğer yandan botoksun etkisi kalıcı değildir. Uygulama 4-5 aylık aralıklarla tekrarlanmalıdır. Düzenli uygulamalar devam ettiğinde enjeksiyonların aralıkları uzayacaktır. Botoksun bilinen bir yan etkisi tespit edilmemiştir.

Genellikle yüzde gölgelenmelere yol açan oluk ya da derin kırışıklıkları yok etmek için dolgu kullanılır. Burun dudak oluğu, dudak kenarları ile çene arasındaki oluklar en sık uygulama yapılan alanlardır. Kaş arasındaki derin oluklar ve alın bölgesi de dolguların başarıyla kullanıldığı bölgelerdir.

Botoks ve dolgu uygulamaları ayakta yapılan tedavilerdir. Dolgu uygulaması sırasında botoksa kıyasla biraz daha fazla ağrı hissedilebileceğinden ağrı eşiği düşük hastalarda uyuşturucu kremler ya da enjeksiyonlar yapılabilmektedir.